Liv & Lust
Liv & Lust
Historik
Affärsidé
&:et
Det goda livet
Referenser
Samarbetsformer
Tjänster
Hälsoplanen
Utbildning
Seminarier
Godavanor.se
Förlag
Hälsospåret
Hälsoorien...
Funktionsbe...
forskning
Johan Holmsäter
Lena Karlkvist
Paula Liukkonen
Bengt Saltin
 

flower_bok.jpg

"20 år av författande för det friska"

Böcker och förlagsprodukter:

Image    Image

Mer information om hur får du tag i ditt exemplar.
ImageLadda ner som pdf

Under mer än 20 år har framförallt Johan, men även hans exfru Lena Holmsäter producerat olika förlagsprodukter för motion, kost, avspänning och mental träning samt hälsa. Det har blivit närmare tio-talet böcker, mängder av olika motions och avspänningskassetter, broschyrer, affischer mm. De flesta har ett tidlöst innehåll och kommer för alltid att vara aktuella.

Det började med alla Friskis & Svettis produkterna som böcker och kassetter i samarbete med Dagens Nyheter och Arla. Många av de senare framtagna produkterna har varit specialdesignade och skräddarsydda för företag som ”Get Fit with Ericsson”, ”Pripps”, ”Procordias” och ”SJ:s Må Bra kvartar” med specialtext anpassat efter företagets behov etc. Framförallt producerade under åren 1987 – 1990.

Andra som "Avspänning", "Rygg", "Mamma" och "Må Bra Kvarten" har godkänts av Apotekets sortimentsråd av expertis och funnits på landets alla Apotek under åren 1987 - 1999. De finns nu endast att tillgå i Liv & Lusts satsningar ut mot sina företagskunder.

Detsamma gäller alla böcker. De första stora var Friskis & Svettis Motionsbok 1984, som snart kommer ut i en ny upplaga. Utbildningsmaterialet En Frisk Idé och Rörelsebanken, (utgivna 1987) har varit grunden i en stor högskoleutbildning över distans från Örebro Universitet. De vänder sig till människor som vill arbeta med hälsa och friskvård, inte minst för att utbilda sig till instruktörer.

Motion & Framgång, utgiven av Dagens Industri 1989 är en samlad skrift av Johans alla krönikor från tiden 1986 – 89. De kommer att följas av fler som rör Hälsa och Framgång och Ledarskap & Framgång som båda planeras publiceras under en snar framtid. Boken Lev med Liv & Lust (ICA-förlaget) publicerades 1992 i sin första upplaga och finns nu även i Norge. Tillgänglig i de flesta bokhandlar och som övriga nämnda böcker även på landets alla bibliotek. Den har fått många utmärkelser som den bästa livsstilsboken av bl.a kvällstidningar och övrig dagspress. En energigivare - Avspänning och En energigivare – Rörelse är två böcker publicerade i samarbete med SISU- idrottssförlag RF. Populärvetenskapliga böcker som går lite mer på djupet för se som vill lära sig lite mer. Den är ägnad åt idrottsrörelsens alla studiecirklar och har fått många goda omdömen.


Image

Senast utgivna bok (2005) som du kan rekvirera över sajten är Medicin mot Livssstilsanalfabetism. Underrubriken är ”Njutningar inom räckhåll”. Boken är en inspirations- och kunskapskälla att ösa ur. En bok som ökar livslusten och självinsikten om vår egen förmåga att växa långt mer än vad vi tror är möjligt. Den är även tänkt som en debattbok runt köksbordet, på arbetsplatsen och inte minst hos beslutsfattare och politiker.

 
Contents of this webpage are copyright © 2005-2006 Liv&Lust AB - All rights reserved.
betsson casino